Best of the web in management support - juli 2014
Niet goed leesbaar?
Share
Tweet
Share
+1
Forward
Beste <<Voornaam>>,

Voor de #ONTSECRETARESSEN community worden dagelijks via de social accounts diverse artikelen verspreid. Binnen de community wordt niet uitsluitend eigen materiaal gedeeld maar juist ook content van anderen. Dit proces van relevante content verzamelen en verspreiden wordt ook wel curation genoemd.

In deze editie van Best of the web in management support de door jullie best gelezen artikelen van de maand juli 2014.

1. De werknemer van de toekomst bestaat al, nu de werkgever nog 

 
De wereld om ons heen is continue aan verandering onderhevig. De digitale revolutie heeft zijn uitwerkingen op de ‘echte’ wereld en de wereld is echt een global village aan het worden. Deze veranderingen zien we ook op de arbeidsmarkt. In de laatste vijftien jaar is de flexibiliteit van werknemers met ruim 45 procent gestegen en dat zal in de toekomst niet minder worden. “Een groot deel kiest voor flexibiliteit en hopt van opdracht naar opdracht. Sommige werknemers werken nog wel op contractbasis, maar kiest iedere keer voor werk waar ze kansen tot ontwikkeling zien,” legt Michael Ammerlaan, Corporate Vice President Strategy bij USG People uit. Een vast contract en een leven lang bij dezelfde baas werken is niet meer het hoogste doel, persoonlijke ontwikkeling wel.

Download de white paper en lees alles over de werkgever van de toekomst.

2. Samenwerkingsvormen en contracten: 7 tips 

 
De flexibele schil wordt voor veel organisaties steeds belangrijker. Zelfstandig ondernemers zoeken elkaar op om elkaar te versterken en gezamenlijk een project of een programma tot een succesvol einde te brengen. Deze samenwerkingsverbanden vragen om een nieuwe kijk op capaciteitsplanning, de samenwerkingsovereenkomst en inzetcontracten. De traditionele opdrachtovereenkomsten tussen de opdrachtnemer en opdrachtgever zijn er nog wel – de zogenoemde uurtje-factuurtje-opdrachten. Maar er zijn vele tussenvormen denkbaar.

Waar moet je allemaal op letten? Lees de 7 tips.

3. Het Nieuwe Samenwerken

 

De term ‘Het Nieuwe Werken’ dekt eigenlijk de lading niet. Steeds meer zien organisaties in dat het belangrijkste onderdeel van HNW zit in de mensen: de afspraken die je maakt omtrent het gedrag. De ‘zo werken we hier samen’-afspraken. Bij Het Nieuwe Samenwerken draait het om behaviour. Zaken als bereikbaarheid, interne communicatie, managen van verwachtingen… Juist managementondersteuners zijn uitermate belangrijk in dit proces; een voortrekkersrol op deze positie is vele malen slimmer dan hen op hun post vast te nagelen.

Lees het hele artikel op Management Support

4. Zelfmanagement - Semco style


Semco is een Braziliaans bedrijf dat uitgebreid gedocumenteerd is in de boeken van haar oprichter, Ricardo Semler. Het uitgangspunt bij Semco is dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen werk en dat alles transparant moet zijn. Een werknemer bepaalt dus zijn eigen werk en zijn eigen salaris. Vaak worden mensen aangenomen zonder een bepaalde baan, die moeten zij zelf creëren, en vervolgens bekijkt het bedrijf na verloop van tijd of men vindt dat deze persoon zichzelf nuttig maakt voor de organisatie.

Lees meer over zelfmanagement op Het Nieuwe Werken blog.

5. Hoe authentiek ben jij?


We spelen allemaal een rol: secretaresse, echtgenote, partner, ondernemer, moeder etc. Afhankelijk van het referentiekader waar je je in bevindt pas je je gedrag aan. In je werk stel je je vaak anders op dan in de kroeg. Dit heeft onder andere te maken met je professionaliteit en het aanvoelen van in welke situatie welk gedrag gewenst is. In de kern ben je en blijf je dezelfde persoon. En de personen die je goed kennen kunnen jouw gedrag in verschillend perspectief zien. Belangrijk daarin is dat je in welke situatie of omgeving ook, je authentieke zelf bent. Hoe authentiek ben jij?

Lees verder.

6. De opbrengst van Het Nieuwe Werken anders belicht


Kenniswerkers zijn exploitanten van hun eigen vermogen. Kenniswerkers hebben immers als geen ander zelf de keuze hoeveel tijd, energie, vertrouwen, kennis en betrokkenheid zij investeren in hun werk- en privé-relaties. Wanneer een organisatie vanuit deze visie naar de mogelijkheden van Het Nieuwe Werken kijkt, wordt een cruciaal aspect onderstreept. Namelijk dat zowel de kenniswerker als de ondernemer waarde uitwisselen. Het is dan niet zo dat slechts één partij haar ‘bezit’ exploiteert. Ik geloof in maximaal rendement voor beide partijen als vanuit samenhang wordt gestreefd naar het optimaal exploiteren van het gezamenlijke beschikbare vermogen.

Lees het hele artikel op Frankwatching.

Curation door #ONTSECRETARESSEN 


Om te meten welke artikelen de afgelopen maand het best zijn gelezen en om het curation proces verder te optimaliseren maakt #ONTSECRETARESSEN gebruik van HowardsHome curation oplossing Magpipe.  Zijn er zaken die je graag zou willen terugzien in een volgende editie of heb je feedback? Neem contact op via een van onderstaande mogelijkheden of via het contactformulier op de website.
#ONTSECRETARESSEN
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2014 #ONTSECRETARESSEN, All rights reserved.


uitschrijven | update je gegevens  

Email Marketing Powered by Mailchimp