Copy
Jazz and Wine seizoen 2 - Say Jazz en een Unfinished sympathy  
View this email in your browser

Beste vrienden,


Wat is het een mooie zomer geweest. Heerlijk weer, veel leuke optredens en een heleboel creativiteit. Kortom; wij zijn klaar voor de tweede helft van het jaar. En ook dat belooft weer heel interessant te worden met onder andere het tweede seizoen van onze voorstelling Jazz and Wine. In deze nieuwsbrief lees je er meer over en vertel ik het vertaal achter mijn jurken…

Jazz and Wine: seizoen 2 gaat in het najaar van start
Na het succesvol verlopen eerste seizoen van onze Jazz and Wine, start in oktober het tweede seizoen. De voorverkoop is begonnen, kaarten zijn op de websites van de theaters verkrijgbaar.
Kaarten voor de voorstelling in het minitheater van restaurant Le Garage op 11 oktober zijn via deze link verkrijgbaar. Er zijn nog slechts 12 kaarten beschikbaar.
Ik krijg vaak de vraag waarom de kaartjes voor onze voorstelling zulke verschillende prijzen heeft.
Dat komt omdat de tarieven van de kaarten door de theaters worden bepaald. Theaters kopen onze voorstelling in en maken naargelang bezetting capaciteit in intern financieel beleid hun eigen tarief, daar hebben wij geen inspraak in.

Speellijst:
4 oktober 2015: Theater Fulco in IJsselstein
11 oktober 2015: Theater Next Door in Amsterdam (Restaurant Le Garage)
31 oktober 2015: Schouwburg Amphion in Doetinchem
15 november 2015: Stadstheater in Zoetermeer
11 december 2015: Theater De Schalm in Veldhoven
20 december 2015: Philharmonie in Haarlem
29 januari 2016: Theater De Meerse in Hoofddorp

Via onze webite www.jazzandwine.nl houden we je op de hoogte van onze voorstellingen. Ook kun je ons volgen via onze facebookpagina Jazz and Wine - Joyce Stevens of via Twitter: @MijneHeerenJazz

Say Jazz to the Dress
Wie wel eens een optreden van ons heeft bezocht, weet dat ik graag in bijzondere jurken optreedt.
Ik krijg er vaak vragen over, super leuk natuurlijk. Maar waarom draag ik deze jurken? Op de eerste plaats hou ik van fashion maar de jurken hebben nog twee redenen. Ten eerste omdat de muziek die wij spelen uit een tijd komt waar zangeressen de meest geweldige creaties droegen en ik die vrouwelijkheid en elegantie wil laten herleven. De andere reden heeft iets met mijn ijdelheid te maken geloof ik.  Het zit namelijk zo: toen ik nog in musicals speelde, moest ik dragen wat de ontwerper voor het karakter wat ik speelde ontwierp. En tot mijn grote ergernis was dat vaak niet het meeste mooie kostuum wat er was. Maar als een goed professional betaamd, klaag je niet maar zorg je ervoor dat je performance het kostuum overstijgt.  “Make it work” is wat ik leerde. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in de musical Cats en Chicago wel een geweldig kostuum had, waar ik dan ook intens van heb genoten. Nou heb ik in veel musicals gespeeld en dus heel vaak…vul zelf maar in. Logisch dat nu ik mijn eigen band en voorstelling heb ik onder geen beding meer een onooglijke pakje aantrek.

De jurken die ik draag worden op maat gemaakt en zijn uniek; er is er maar één van. Ze worden exclusief voor mij ontworpen en gemaakt door “La Unica costume design”. Deze ontwerper is een van de best bewaarde mode-geheimen van Nederland en …. is mijn geweldige moeder.


 
Mode en ontwerpen is al van kinds af aan haar passie. Ze genoot haar opleiding aan de Rotterdamse snijschool en studeerde ze bij “ Hong fashion”.
Samen komen tot nieuwe ideeën met een belangrijke rode draad; iedere jurk is uniek, elegant en heeft iets spannends. Op onze Pinterest pagina, kun je een aantal jurken zien. In de volgende nieuwsbrief vertel ik je meer over het verhaal achter de jurken.     

Het verhaal van een “Unfinished sympathy”
Tijdens onze zomerconcerten vorig jaar in Hotel The Grand raakte ik tijdens een van de optredens in gesprek met radio DJ Giel Beelen. Hij had een bijzonder verzoek aan ons; of wij het nummer Unfinished sympathy” van Massive Attack uit 1991 wilde spelen. Voor wie het niet kent, het is een lied dat tegenovergesteld is van wat wij spelen, klik hier voor het origineel. Maar we vonden de uitdaging eigenlijk wel leuk om er iets mee te doen. We hebben een zeer gewaardeerd oud bandlid, trompettist Teus Nobel (komt wel eens bij de Wereld Draait Door) gevraagd de trompet partij in te spelen. Inmiddels is mix klaar en is onze versie te beluisteren op sondcloud.

Joyce Choice: dubbel genieten
Dit keer heb ik twee genietmomentjes; één in Amsterdam en één in Venetië. Kies zelf maar…

Pompadour, Amsterdam
In de 9 straatjes in Amsterdam vind je deze heerlijke chocolaterie/patisserie. Het interieur is klassiek en gezellig. Maar ik kom natuurlijk voor al het lekkers dat ze verkopen. De thee is super, de taartjes een lust voor het oog. Het is bijna zonde om ze op te eten, maar doe het toch maar. Ultiem genieten.  Website: http://www.pompadour-amsterdam.nl/

Gelato di Natura, Venetië
Deze zomer was ik een paar dagen in Venetië. Het was ontzettend druk in de toeristische gebieden, maar opmerkelijk rustig in de echt Italiaanse wijken. In een van deze wijken heb ik een pareltje ontdekt voor ijsfanaten (zoals ik); Gelato di Natura. Het ijs wordt bereid met zo veel mogelijk natuurlijke grondstoffen en de smaken zijn echt hemels. Als ik in het buitenland ben doe ik altijd de pistachetest; als die goed is, weet ik genoeg. Gelato di Natura is bij mij met stip op één binnen gekomen. Dus als u in de buurt bent, ga zeker even langs en ervaar hoe lekker ijs kan zijn. Website: http://www.gelatodinatura.com/

Heb een heerlijke nazomer en wellicht tot ziens bij één van onze optredens of voorstellingen.

 Hartelijke groet,
Joyce en de Heeren.


 

Copyright © *2015 *Joyce Stevens & |Jazz and Wine*, All rights reserved.
Our mailing address is:
*info@jazzandwine.nl
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list