Copy
De eerste Fanfare Flits!
In deze editie o.a. aandacht voor de doorstroom van jeugdleden naar het fanfare-orkest, Kerstconcert met vrouwenkoor Confetti, en het Slagwerkconcert.
View this email in your browser

december 2015

Eerste Fanfare Flits
Welkom bij de eerste Fanfare Flits! We willen met deze nieuwsbrief alle mensen die betrokken zijn bij of geïnteresseerd zijn in Fanfare De Vooruitgang Stiphout op de hoogte brengen van activiteiten en ontwikkelingen van onze vereniging. 

Iedereen die dit wil kan zich aanmelden voor deze nieuwsbrief via de website van de Fanfare: www.fanfaredevooruitgang.nl. Voel je vrij om deze mogelijkheid te verspreiden onder familie en vrienden die ook graag op de hoogte willen blijven van fanfarenieuws. De nieuwsbrief zal naar verwachting zo’n vier tot zeven keer per jaar uitkomen, afhankelijk van de intensiteit van de activiteiten en aanverwante nieuwswaardige zaken. Voor de duidelijkheid het betreft een nieuwsbrief voor de hele vereniging; opleiding, slagwerkgroep en fanfareorkest. 

Nogmaals welkom bij deze nieuwsbrief en mochten er  vragen of suggesties zijn dan horen we dat graag via PR@fanfaredevooruitgang.nl.
Versterking voor het fanfareorkest!
Het fanfareorkest heeft flinke versterking gekregen! Sinds begin november is een grote groep jeugd over van het opleidingsorkest naar het groot orkest.

Het zijn leerlingen die inmiddels zo'n 5 à 6 jaar muziek maken, en ze hebben hun tijd bij het opleidingsorkest met een mooi Final Countdown-concert in de Scala-zaal afgesloten. Sindsdien spelen ze op woensdagavond mee met de repetitie van het fanfareorkest. De leerlingen zijn goed opgeleid door docenten van het Kunstkwartier en zijn daarmee een welkome aanvulling voor het groot orkest. Het fanfareorkest repeteert inmiddels aan het repertoire voor het Kerstconcert in de Trudokerk (zie verder deze nieuwsbrief), en ook voor 2016 staan al pittige concerten op het programma. Met de versterking door de jeugd gaat dat zeker lukken, ze laten goed van zich horen! 
Kerstconcert samen met vrouwenkoor Confetti 
Fanfare De Vooruitgang en vrouwenkoor Confetti verzorgen op zondag 13 december weer een Kerstconcert in de Trudokerk in Stiphout. Dit hebben we al een aantal jaren samen gedaan en deze traditie zetten we dit jaar weer graag voort! Onder het motto “Op weg naar Kerst” wordt een programma geboden van muzikale en vocale klanken.

Fanfare De Vooruitgang speelt onder leiding van Frenk Rouschop muziek in de kerstsfeer: van een medley vol bekende kerstliedjes tot een wereldberoemde wals, en ook minder bekende (kerst)muziek uit verschillende landen. Ook zal De Vooruitgang enkele composities ten gehore brengen in kleinere ensembles. Vrouwenkoor Confetti brengt onder leiding van haar dirigent, Marjan Vree, met aan de piano Jolanda Demirel ook een sfeervol programma met voor ieder wat wils: uit verschillende landen en verschillende eeuwen, van een Avé Maria tot John Lennon. Uiteraard laten de beide gezelschappen ook nog gezamenlijk hun klanken horen. De toegang is gratis en na afloop is er in café-zaal ’t Aambeeld een gezellige nazit waar iedereen welkom is. Het concert begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk.
Slagwerkspektakel ‘Santa goes China’! 
De slagwerkgroep van Fanfare De Vooruitgang gaat een spectaculair hoofdstuk toevoegen aan de concertserie ‘Slag om het Anker’ van slagwerkensemble O&U uit Beek & Donk. Gezamenlijk zullen zij de Kerstman vergezellen op zijn reis om na Amerika en Europa nu ook Azië te veroveren: Santa goes China!

Het wordt een slagwerkspektakel voor het hele gezin op zondagmiddag 20 december 2015 om 15:00 uur in muziekcentrum ‘t Anker, Beek & Donk. Krachtige Japanse drums worden afgewisseld met prachtige melodieën, de intieme Kerstsfeer in een verrassend nieuw jasje, met medewerking van een combo, blazers en vocals! En dit alles onder leiding van hun beide dirigenten Rob van der Sommen en Rob van Doore, een unieke samenwerking in de slagwerkwereld. Voor maar 5 euro kunt u zo maar op de eerste rij zitten en volop genieten van dit bijzondere concert. Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden van de slagwerkgroep en op de dag zelf in ‘t Anker. 聖誕快樂! (Merry Christmas!)
Nieuwjaarsconcert met een vleugje carnaval
Fanfare De Vooruitgang sluit de kerstvakantie muzikaal af met het Nieuwjaarsconcert van het Fanfareorkest en de Slagwerkgroep samen. Een traditioneel begin van het nieuwe jaar, met dit jaar een bijzonder tintje. Om de overgang naar het volgende feest wat te versoepelen wordt het nieuwjaarsconcert vergezeld van een vleugje carnaval. Met enkele bijzondere acts en hoog bezoek, onder het genot van een breed scala aan klanken (variërend van de Weense wals tot Frozen), rollen we langzaam de kerstvakantie uit. We zien u graag op zondag 2 januari om 12:00 uur in De Smed om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden (toegang is gratis). Na het concert is er uiteraard de mogelijkheid om elkaar onder het genot van een drankje een prachtig en muzikaal nieuwjaar te wensen!
De Helmondse muziekverenigingen steunen Ready to Rock!
Ready to Rock! is een popmuziekproject voor kinderen van groep 6, 7 en 8. Dit tweejarig project wordt georganiseerd voor de Helmondse basisscholen, en ondersteund door de Helmondse muziekverenigingen.  

In het project ‘Ready To Rock!’ krijgen kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisscholen de gelegenheid een muziekinstrument te leren bespelen en daarna samen te spelen in een band. Ook aan kinderen voor wie dat misschien niet zo vanzelfsprekend is. Meedoen is gratis. De lessen worden na school in de middag gegeven. De instrumenten waar les in gegeven wordt zijn : zang, gitaar, basgitaar, drums, keyboard. In het eerste jaar doen een aantal scholen in Helmond-Oost mee.   

‘Ready To Rock!’ is een samenwerking tussen Stichting Leergeld, LEVgroep, ROC ter AA, de Helmondse muziekverenigingen en Kunstkwartier. Het wordt mogelijk gemaakt door steun van Oranje Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en via Stichting Leergeld door Rotary Helmond, Stichting Thomas van Villanova en Coovels-Smits Stichting. 
Agenda
 • 13-12-2015 15:00 uur
  Kerstconcert met vrouwenkoor Confetti
  in de Trudokerk 
 • 20-12-2015 15:00 uur
  Slagwerkspektakel ‘Santa goes China’
  in ’t Anker (Beek en Donk) 
 • 04-01-2016 12:00 uur
  Nieuwjaarsconcert
  in MFC De Smed 
             
Copyright © 2015 Fanfare De Vooruitgang Stiphout, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp